Oldal kiválasztása

Rólunk

A Jackal Archery név az aranysakálra utal más néven Canis Aureus, az arany kutya, vagy nádi farkas. A Jackal Archery alapítója, vezetője és íjkészítője Farkas Nándi, nem lehet elmenni a Nándi Farkas és a nádi farkas hasonlósága mellett.

Másik régi magyar elnevezése a nádi farkasnak a toportyán, vagy toportyánféreg. Így nevezték a XVI. századi török invázió elején az akindzsi harcosokat is, az oszmán főerők előtt járó könnyűlovas szabadcsapatot. A 800-1000 évvel korábbi hunokéhoz hasonló harcmodort alkalmazva terrorizálták és demoralizálták a szembenálló fél harcosait, hogy mire az oszmán főerők odaértek, azoknak gyakran könnyebb dolguk lett. Az akindzsik megtámadták az ellenséges csapatot, ügyesen bántak az íjjal, majd megfutamodást színlelve, hátrafelé nyilazva menekültek. Az üldöző csapatokat gyakran tőrbe csalták. A mögöttük hagyott pusztítás hasonlatos volt ahhoz, amikor a toportyánfarkasok falkában támadtak egy-egy tanyára, ezért nevezték régen az akindzsiket is toportyánoknak.

Többek között ez az egyik oka annak, hogy a Jackal Archery török íjat Jackal Archery Akinjinek nevezték el egyes országokban – íme a mindent összekötő történelem.
Megjegyzésként megemlítendő, hogy az aranysakálnak semmi köze nincs a gyávaságáról híres afrikai csíkos sakálhoz, erejét, ravaszságát és rátermettségét tekintve a róka és a szürke farkas között áll – tekintve, hogy az utóbbinak rokona is.

Küldetésünk

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce vitae pulvinar augue. In nec laoreet neque. Proin sed sem eget tortor venenatis consectetur. Sed nulla nibh, ornare eu nunc non, bibendum consequat ligula. Aliquam sit amet vulputate mi. Curabitur orci leo, pretium a turpis condimentum, finibus cursus purus. Aliquam ex magna, feugiat pretium orci id, posuere congue sem. Fusce egestas nisi ac porttitor mattis.

Suspendisse rutrum gravida imperdiet. Vivamus nec eros mollis, cursus nunc sagittis, luctus nisi. Suspendisse in dui in mi faucibus feugiat. Vestibulum sit amet lectus.

%

ügyfélelégedettség

órában szenvedély

elkészült projekt

Jackal Archery

Arany kutya

más néven Canis Aurelius

Az arany kutya vagy nádi farkas. A Jackal Archery alapítója, vezetője és íjkészítője Farkas Nándi. Nem lehet elmenni a Nándi Farkas és a nádi farkas hasonlósága mellett.

Csapatunk

A Jackal Archery alapítója, vezetője és íjkészítő mestere. Mindig kész meghallgatni az új ötleteket és kéréseket, bár szakérteleme miatt gyakran el is veti azokat, ha azok az íj kiváló minőségét és teljesítményét negatívan befolyásolják. A meglévő modellek tökéletesítésére vagy vadonatúj tervekhez állandóan új ötletekkel áll elő. Az íjkészítésben azt az alapelvet tartja, hogy a hagyományos formákhoz hozzá kell adni a modern anyagokban és technológiában lévő lehetőségeket. Ennek eredménye minden típus esetében egy könnyű, villámgyors és tartós íj.

Farkas Nándor, The Jackal

Íjkészítő és már-már bogarasan rigolyás minőségellenőr, lelkes fejlesztéskritikus és komoly tréfamester. Nagy büszkesége, hogy a legkisebb esztétikai vagy gyártási hibát is azonnal kiszúrja. Szó szerint mindenben. MINDENBEN. Ha az íjak tökéletesen alakulnak, egy olyan végzetes hiba, mint egy laza cipőfűző is azonnal és elkerülhetetlenül felkelti mindenütt ottlévő, határtalan figyelmét és súlyos szarkazmussal orvosolja a gondot.  Mikor nem talál vagy kreál kivetnivalót, vicceivel szórakoztatja környezetét, nem veti meg a jó szórakozást és a finom italokat sem. Vagy úgy általában az italokat. Természetes élőhelye: A műhely.

Lajos

Kapcsolat

K-P 08:00-16:00

+36 30 498 1603 

jackal@jackalarchery.hu