Team Jackal Archery

A csapat:

Farkas Nándor (The Jackal)

Farkas NándorA Jackal Archery alapítója, vezetője és íjkészítő mestere. Mindig kész meghallgatni az új ötleteket és kéréseket, bár szakérteleme miatt gyakran el is veti azokat, ha azok az íj kiváló minőségét és teljesítményét negatívan befolyásolják. A meglév modellek tökéletesítésére vagy vadonatúj tervekkhez állandóan új ötletekkel áll elő. Az íjkészítésben azt az alapelvet tartja, hogy a hagyományos formákhoz hozzá kell adni a modern anyagokban és technológiában lévő lehetőségeket. Ennek eredménye minden típus esetében egy könnyű, villámgyors és tartós íj.

Érdekelsség: Az aranysakál, mely nevet az íjak viselik Jackal Archery felirattal, úgy is ismert, hogy nádi farkas. Barátai Nándinak szólítják, a vezetékneve Farkas, így lehet a nádi farkas Nándi Farkas. A névválasztásról további információt itt. Nándi íjakat készít.

Lajos a.k.a. LaliBow

Kovács LajosIjkészítő, és már-már bogarasan rigolyás minőségellenőr, lekes fejlesztéskritikus és komoly tréfamester. Nagy büszkesége, hogy a legkisebb esztétikai vagy gyártási hibát is azonnal kiszúrja szó szerint mindenben. MINDENBEN. Ha az íjak tökéletesen alakulnak, egy olyan végzetes hiba mint egy laza cipőfűző is azonnal és elkerülhetetlenül felkelti mindenütt ottlévő, határtalan figyelmét és súlyos szarkazmussal orvosolja a gondot.  Mikor nem talál, vagy kreál kivetnivalót, vicceivel szórakoztatja környezetét, nem veti meg a jó szórakozást és a finom italokat sem. Vagy úgy általában az italokat. Természetes élőhelye: A műhely.

 

Farmosi Zoltán (DeWorde)

Farmosi ZoltánA párducmedvetestű íjász, aki bármikor kettétép minden olyan 0 és 100 font közé eső íjat ami nem teljesen tökéletes. Gyűrűvel lő és 31 colnál kezdi érezni, hogy húzott valamit, koreai stílusban meg sem áll a 34-ig. Ha egy 60 fontos íj tillerét meg szeretnénk nézni annak maximális húzáshosszán, őt kell megkérni, hogy tartsa már meg, míg minden oldalról jól megnézegetjük a karokat, szarvakat, jegyzeteket készítünk, meg fotózgatunk, kávézgatunk. Nem ért az íjkészítéshez, de ha Jackal Archery íjakat kell nyúzni, akkor ő a lelkes és könyörtelen íjtesztelő. Ha egy íj kibírja azt, hogy végiglő vele egy-két órát, akkor az már az örökkévalóságnak készült. Emellett mivel egyik végzettsége angol tolmács, a Jackal Archery íjak nemzetközi hadszínterén ő a Jackal Archery szája. Szava. Ha angolul kell beszélni, ő intézi. Ezt a weboldalt is ő pofozgatja, bár néha sikerül egy kicsit nagyobbat odavágni a szükségesnél.